Return to site

Suntem alături de familia Bodnariu din Norvegia

Comunicat de presă:

- UCDR dezaprobă total atitudinea brutală și polițienească a Barnevernet (Direcția pentru protecție a copilului din Norvegia) față de familia Marius și Ruth Bodnariu.

- “Dezavuăm atitudinea Barnevernet, care, sub pretenția de bine suprem al copilului, produce acestora traume emoționale, ce vor afecta creșterea și dezvoltarea lor.” Dr. David Ille, vicepreședinte UCDR.

București, 21 decembrie 2015: Uniunea Creștin Democrată din România (UCDR) dezaprobă atitudinea brutală și polițienească a Barnevernet (Direcția pentru protecție a copilului din Norvegia) de separare a copiilor de părinți. Preluarea în forță a copiilor și transportul lor în secret spre locații necunoscute și inaccesibile părinților este mai degrabă o răpire, decât un act de protecție pentru copii. În fond, este un act barbar, care nu are nimic în comun cu o societate democratică și transparentă.

“Secretomania și atitudinea conspirativă a Barnevernet față de părinții Bodnariu trimite mai degrabă la dictatură, decât la societate democratică și UCDR dezaprobă această atitudine.”, afirmă Valentin Licxandru, președinte UCDR.

Presupoziția că orice alt cetățean norvegian, care slujeste interesele Barnevernet, putea face mult mai bine pentru copiii familiei Botnariu, decât părinții naturali, este un alt abuz, care trebuie imediat corectat.

Separarea părinților de copii nu poate fi, într-un stat de drept, decât decizia ultimă a unei instanțe judecătorești competente și în procesul elaborării ei părinților trebuie să li se permită să se apere de acuzele care li se aduc. Separarea nu poate fi un act samavolnic dictat de decizia apriori a unei instituții, care pornește de la prezumția că, părinții sunt vinovați. Dreptatea în Norvegia, ca țară europeană, nu poate sfida prezumția de nevinovăție ce stă la temelia oricărui stat de drept.

“Dezavuăm atitudinea Barnevernet, care, sub pretenția de bine suprem al copilului, produce acestora traume emoționale ce vor afecta creșterea și dezvoltarea lor. Ar fi de bun simț ca statul Norvegian să ne arate rezultatele testelor de anxietate ale copiilor, înainte și după separarea de părinți ca să ne convingă că într-adevăr acțiunile lor sunt benefice pentru copii.”, afirmă Dr. David Ille, vicepreședinte UCDR.

UCDR dezavuează acuza adusă părinților că își îndoctrinează copii și că asta ar justifica separarea copiilor de părinți. Noi considerăm că educației creștine nu i se poate imputa termenul peiorativ de îndoctrinare și fundamentalism, atâta timp cât învătățura creștină consideră liberul arbitru o valoare esențială a individului.

De asemenea, solicităm de urgență implicarea, din punct de vedere diplomatic, prin acțiuni concrete, din partea Ministerului Afacerilor Externe, Președinției și Avocatului Poporului din România.

Tragedia pentru familia Bodnariu a avut loc pe 16 noiembrie (a.c.). După ce le-au luat pe fete de la şcoală, reprezentanţii Protecţiei Copilului au mers acasă la soţii Bodnariu, i-au luat şi pe cei doi băieţi mai mici. Pe 17 noiembrie, seara, au venit patru poliţişti să ia bebeluşul de trei luni. Motivul? Îndoctrinare creștină! Părinţilor li se va face anchetă socială în februarie, dar între timp au fost anunţaţi că se deschide procedura de adopţie internaţională pentru copii. Copiii au fost deja plasaţi în trei familii din două oraşe.

În perioada 8-9 ianuarie 2016 se vor organiza proteste în semn de susținere pentru familia Bodnariu, în fața ambasadelor Norvegiei din SUA, Germania, Olanda, Irlanda, Spania, Belgia și bineînțeles România.

Pentru mai multe detalii, accesați pagina oficială de Facebook pentru susținerea familiei Bodnariu: https://www.facebook.com/Norway-Return-the-children-to-Bodnariu-Family-744234959015965/?fref=nf

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OKSubscriptions powered by Strikingly